Plocka pk-poäng på tjockisar

studio-women-lookbook-high-ress-12
Ashley Graham

dejting tv3 deltagare dejting 19 år kille När jag säger att jag har en blogg så undrar folk som inte läst den vad den handlar om. Jag brukar säga att den handlar främst om mode och skönhet. Och mina tankar om stort och smått i livet. Jag säger inte att det är en plus size blogg. För det är det inte. Även om jag själv räknas till den kategorin så tänker jag inte lägga min blogg under epitetet plus. Plus kan vara bra, det är ju ofta något positivt med plus. Ni vet, plus på kontot, plus på gravidstickan (om man nu vill ha barn) och så vidare.

dejtingprogram tv 3 trailers Men när det kommer till vikt och kläder är det sällan något positivt att vara plus. Man får mycket skit om man är plus. Det är hela tiden snack om att man kostar samhället enorma summor pengar, vi tar upp för mycket plats på bussar, tåg och flyg. Tjocka är lata, för om man inte kan ta hand om sin kropp kan man ju inte lita på att en tjockis kan ta hand om viktiga saker på ett jobb. Tjocka är svettiga, äckliga och luktar illa. Man kan attraheras av en tjockis stora bröst och rumpa, men helst bara i smyg. Och så vidare i all oändlighet.

nätdejting i sverige wiki Jag vill räknas som normal även om jag råkar väga mer än genomsnittskvinnan. Jag vill ha helt vanliga kläder, och med det menar jag snygga kläder, roliga kläder, kläder som framhäver och inte bara är designade för att dölja. Sådant normalviktiga kvinnor har. Så jag letar efter sådant. Det är mycket svårare att hitta om man nu är större. Bara en vanlig svart, lite glansig skjorta är ett helvete att hitta om man har breda höfter. Galet. Men jag fortsätter. För jag ÄR normal. Tittar man på gator och torg så är jag inte något unikum rent kroppsligt sett. Vi är många.

dejta online flashback konto dejta sin chef zakir Detta har jag skrivit om många gånger tidigare. Men när jag fick frågan om vad jag tycker om H&M’s val att ha Ashley Graham som modell går jag igång igen. För jag tycker att det är hyckleri. Ashley Graham är en av världens mest kända modeller som råkar ha större storlek än 36. Hon drar 42 eller 44. Helt normalt och inte vad jag räknar som det där förbannade ”Plus”. Har man storlek 44 kan man handla i nästan vilken butik som helst. Varför skulle man då välja plushörnan där det oftast är tråkiga, fula och oformliga plagg? Att H&M överhuvudtaget tar in en modell som kostar massor av pengar för att promota sina kläder i större storlekar är för mig obegripligt. Varför i helvete lägger de pengar på detta när de i själva verket drar ner på sitt plus-sortiment? Man kan knappt hitta dessa kläder i butik längre. Här i Stockholm finns det HM+ i EN ENDA butik, trots att det ligger ett H&M i varje gathörn.

ok att dejta flera samtidigt H&M’s svar till att de plockar bort dessa kläder ut butikerna är att de inte har plats. Nej tjockisar och våra kläder tar ju plats. Bättre att ta den ytan till några sportiga kläder som finns just vid OS. Och gravidkläder. För det är tydligen fler höggravida kvinnor i vårt land än vad det finns kvinnor i storlek 44 och uppåt. Gravida kvinnor behöver dessa kläder en kort tid av sitt liv. Tjocka har dem hela tiden. Men nej, bättre att satsa på de gravida i ALLA butiker så att vi inte tappar dem som kunder sedan när de slutat vara med barn. Tjockisar får allt gå hem och beställa kläder på nätet och inte komma och tjocka sig i butik (vilket jag ju gör ändå).

dejta läkare lön pannkakan dejting regler Det är inte bara H&M som gör sådana här pr-kupper för att tjäna några pk-poäng. Nej det vimlar av tidningar som en enda gång har ett reportage med tjockiskläder eller kanske till och med en större tjej på omslaget. Sedan är det bra med det. En gång och sedan är det inte mer. Men det slås på stora trumman den där enda gången. ”Se på oss, vi är minsann medvetna och omfamnar mångfald”. Ehm…jo..sure.

dejtingsajter europa göteborg Det är när man gör det mer än en gång som det blir trovärdigt. Som tv4 som faktiskt bjöd in oss igen för att visa kläder. Det var ingen engångsföreteelse. Nu hoppas jag att de kommer att fortsätta med detta. Om inte med mig, Linda-Marie och Anna, så med andra. Att man normaliserar det.

dejtingsidor otrohet dejta synonym engelska Några kallar det för att ”glorifiera” övervikt. Det är så dumt att jag kräks. Hur är det att glorifiera? Genom att visa att vi finns? Att visa att man kan vara fin i den kropp man har? Det är ju inte som att varken jag eller andra säger att ”tjock är det bästa som finns. Alla borde bli tjocka!”.  Okej de finns kanske de som säger det, men de är i klar minoritet. Det handlar mer om att acceptera varandra. Att sluta skamma varandras kroppar. Det är inte okej att mobba tjocka. Men det är inte heller okej att hålla på med trötta argument som att riktiga kvinnor har kött på benen och liknande bullshit. Smala, tjocka, mitt emellan – alla för väl för fan riktiga kvinnor.

nätdejting användarnamn lösenord /Louise

bra dejting app lösenord Uppdatering. Jag hade missat att Ashley Graham ska modella HM Studio som är en kampanj som jag antar går till storlek 42. Eftersom den bara ska finnas online så är det kanske därför jag blandat ihop äpplen och päron. Men det är ju kul att de tar en tjej som visar kläder från slutet av storleksradien istället för de minsta storlekarna som de annars brukar göra. Men i övrigt är det inget som ändrat mina tankar kring hur H&M och många andra företag ser på kvinnor med stora storlekar.

dejtingsajter thailand idag  

Kolla mer

18 comments

 1. dejt nummer två Mycket bra skrivit!!
  Jag retar mig på exakt samma sak. Denna vackra kvinna är helt normalviktig och ska framhävas som ”stor”.
  Jag har bojkottat HM i över 15 år (efter att ha insett att jag inte var välkommen som tonåring) Enda sättet att markera för min del är att helt enkelt lägga mina pengar på kläder någon annanstans.
  HM besöker jag sällan. I Lund har man mammakläder och större storlekar blandat!! Kan det bli mer kränkande?

  tjejer svarar inte på dejtingsidor Föra några år sedan gjorde Lindex i Malmö där jag bor en liknande dum grej vad det gällde större storlekar. Jag var stammis i en Lindex butik (Kronprinsen för er som känner till stan), jobbade sidan om och älskade att strosa där på en långlunch.
  En dag kommer jag in och ser vadå….hela avdelningen med större storlekar är utbytt mot barnkläder. Jag frågade personalen (som kände väl igen mig) och de sa att de inte såg någon vinst i de större storlekarna. Mycket märkligt sa jag för jag handlar här minst en gång i månaden och då är det utrensat bland de större storlekarna. Alltså har ni sålt slut på dessa varor väldigt snabbt….
  Nu hoppas jag på att Lindex skärpt till sig med sin nya linje med likadana kläder för alla…

  bra smeknamn på dejtingsida Jag kommer fortsätta bojkotta HM iaf. Det får svida i plånboken och sticka i ögonen att ”alla andra” kan köpa billiga koftor på HM.
  Nu tog jag upp stor plats i ditt kommentarsfält men jag hoppas att det är ok.

  gratis nätdejting flashback bilder Hälsningar en redig kvinna

  1. dejt i umeå Hej Sara. Jag välkomnar ditt inlägg, det får ta hur mycket plats det vill. Jag själv vill egentligen också bojkotta H&M men gör inte det. Kanske hyckleri av mig men de har mycket snygga kläder och jag gör mitt bästa för att hitta vad jag kan där. Hade jag inte haft bloggen och varit ute och letat kläder att tipsa om var och varannan dag hade jag förmodligen också skippat dem. Inte för deras kläder, utan för deras policy gentemot kvinnor som drar större storlekar.

   dejtat 2 månader feber Jag förstår inte heller argumentet att det inte säljer. De större storlekarna är ALLTID slut först och så hänger det tusen xs kvar på ställningarna. Det gäller i alla butiker jag är inne i. Och jag är ute på stan nästa varje dag så jag har verkligen koll på det där. Märkligt.

 2. gratis nätdejting sverige se Word! Mycket bra inlägg Louise! Stora storlekar är alltid urplockat ändå inser inte butikerna vilken vinst de kan göra på oss om de bara låter sina vanliga kläder sys upp i större storlekar. Om stora kläder säljer dåligt beror det enbart på att man valt att göra en ”tjockis-kollektion” med helt andra mönster på kläderna än vanliga kollektionen. Som dessutom placeras i undangömd ”tjockis-hörna” längst in i butiken. Vi som drar större storlekar gillar också samma kläder som övriga. Sedan Lindex ändrade sitt sortiment har jag enbart handlat därifrån. Dels för att jag vill stötta dem och dels för att jag är less på att leta kläder i ”tjockis-hörnan”. Jag hoppas att övriga klädbutiker följer efter Lindex.

 3. dejtingsajt flest medlemmar fotboll Jaaaaaa! Exakt så är det och så otroligt less på att vi tjocka ska problematiseras. Skit i det du så lever du längre – är det svar som ska ges till dem som försöker 🙂

 4. bra gratis dejtingsidor Väl rutet! Vill dock säga att jag själv anser mig ”plus size” då jag är kraftigt överviktig med hög bmi långt över ”normalviktig” (ligger inom ramen för fetma). Dock har jag 42 i stl eftersom jag är så pass kort (1.55 cm) och kan därför handla inom ”normalstorlekarna” i de flesta butiker. Jag förstår förstås vad du menar, och håller med om allt, men vill ändå påpeka att det där med storlekar är lite lurigt, för alla som träffat mig skulle säga att jag var ”plus size” trots att jag storleksmässigt kan handla på ”vanlig” avdelning.

 5. dejt råd Hej Louise,
  Tack för bra & intressant blogg och väl rutet ! jag blir så less ! För bara ett par år sen var plus inne, alla skulle ha plus-linje och det tog plats. Jag kommer i håg Åhlens som nu har krympt utrymmet till en liten hörna… Samma med HM. Varför? Vi är väl nog så köpstarka och oftast mer medvetna om vad vi vill ha på oss. Åtminstone jag satsar hellre lite mer pengar och ser bra ut än köper nåt som inte sitter bra på. Jag drar 52 men vill inte ha tält eller se ut som en gammal tant, därför är Ellos/Asos och ja, tyvärr HM leverantörer. Nu har jag hittat Stormberg som leverantör av fritids/skogskläder (för scouter, vandring etc).

  dejta snygga killar Du gör ett bra jobb.

 6. dejta en ful kille Men modellen är väl inte tänkt som en plus size modell, utan som en ”vanlig”…? Då är det ju en bra sak om hon ligger någonstans i mitten. Menar inte att ta något ifrån dig och din irritation över stora storlekar i butikerna, förstår att det är ett problem. Jag fattar faktiskt inte varför modeller inte kan vara i stl 44 lika bra som 34! Tror faktiskt de flesta bara vill se en snygg person som bär upp kläderna bra. Det handlar ju inte om att man tror att alla kläder kommer sitta exakt så på den egna kroppen som på modellen, utan det är ju en inspiration, en uppvisning, ett förslag.

  1. hur länge ska man dejta innan man blir ihop Ja så är det nog nu när jag läst mer. Fel av mig. Fast det gör inte att H&M är mer bodypositiva för det. De större storlekarna är fortfarande undanskuffade och ska helst inte alls finnas i butik. Bra att de tar en normal tjej att visa sina kläder så man får en annan bild av hur kläder sitter på de som har bröst och höfter. Dåligt att de skiter i de som är större.

 7. date match real madrid Fick höra igår att Åhléns (i alla fall i den butik jag besökte) tagit bort +-avdelningen för större storlekar, de kommer att göra som Lindex och erbjuda upp till 50-52 i den vanliga kollektionen. Positivt! Sedan tycker jag väl ändå att det kan vara bra att se kläder på en modell med stl 44 istället för 34-36 som det brukar vara.

 8. gratis dejting på nätet Hej! Mycket bra skrivet, du prickar in precis allt som jag också uppmärksammat och retat mig på. Jag vill kunna köpa samma kläder som min väninna som har 40, men istället ska jag bli hänvisad till ”tältkläder”. Hoppas verkligen att Tv4 bjuder in er igen, fast nästa gång vill vi gärna höra vad ni tycker och tänker. Heja dig och hoppas att många butikschefer läser ditt inlägg. Kram på dig!

 9. dejtingapp för unga Hej!
  Håller helt med dig!!
  Har du kollat in thai date year
  Såå snygga kläder, önskar att Sverige hade en liknande kedja.
  Kan väl bli en ganska dyr historia om man ska beställa från USA…
  Tack för en riktigt bra blogg

Kommentera

dejtingsidor gratis flashback skvaller nätdejting jönköping jobb E-postadressen publiceras inte.

dejting i göteborg yr

nätdejting inget för mig chords

nätdejting bedragare

dejtingsidor gratis under 18 intyg

dejtingsajter utan medlemskap coop

tips på seriösa dejtingsidor